6 redenen voor een draadloos alarmsysteem

20 april 2016

Posted in Woning en Tuin

mr-beveiliging - Draadloos alarmsysteemIedereen wil zich veilig voelen in zijn of haar eigen huis. Wanneer je thuiskomt na een lange dag wil je zonder zorgen op de bank kunnen ploffen, zonder dat je eerst moet checken of alle deuren op slot zijn. Ook wil je zeker weten dat je het direct bemerkt wanneer er wel echt iets aan de hand is. Een draadloos alarmsysteem zorgt dat je optimaal kunt genieten van je eigen woning. Het systeem geeft je een stukje zekerheid, wat in deze rumoerige tijd erg belangrijk is om comfortabel te kunnen wonen. Veel mensen zien niet in wat een draadloos alarmsysteem toe zou kunnen voegen aan hun leven. Daarom staan in dit artikel een aantal belangrijke redenen voor het aanschaffen van een draadloos alarmsysteem op een rij:

  • Iedereen in huis altijd veilig
  • Geen hoge installatiekosten
  • Niet storingsgevoelig
  • Eenvoudig te bedienen
  • Berichten op je smartphone
  • Weinig onderhoud

De belangrijkste reden om een draadloos alarmsysteem aan te schaffen is natuurlijk om iedere inwoner van het huis een veilig gevoel te geven. Dit is ontzettend belangrijk. We leven in een tijd van onzekerheid, waarin we dagelijks horen over vervelende dingen die buitenshuis gebeuren. Ieder mens moet een plek hebben om helemaal tot rust te kunnen komen, zonder bang te hoeven zijn. Met een draadloos alarmsysteem is dit mogelijk. Indringers blijven vaak al een heel eind of afstand als ze zien dat jij een alarm hebt ge√Įnstalleerd. Mocht men toch binnenkomen dan krijg jij hier direct een melding van, zodat je het gezin op tijd in veiligheid kunt brengen. Wanneer men zich niet veilig voelt in het eigen huis kan dit leiden tot depressies of andere geestelijke problemen. Schoolprestaties van kinderen kunnen achteruit gaan of er kunnen problemen ontstaan op het werk. Zorg dat je met een goed gevoel op de bank zit met een draadloos alarmsysteem in de hal! Waarom zou je kiezen voor een draadloos alarmsysteem en niet voor een variant met bedrading? Met een draadloos alarmsysteem heb je geen hoge installatiekosten. Je hoeft weinig kabels te trekken, waardoor je het huis niet hoeft te verbouwen om het systeem helemaal aan te sluiten. Verder kun je de installatie grotendeels zelf uitvoeren, waardoor je geen monteur hoeft laten komen. Dit bespaart veel tijd en scheelt natuurlijk ook in de portemonnee. Een draadloos alarmsysteem heeft bovendien het belangrijke voordeel dat het kan blijven werken wanneer kabels onverhoopt stukgaan. Het enige dat je moet doen is om de zoveel tijd het batterijtje vervangen, simpeler kan het niet!

Draadloos alarmsysteem van de toekomst

Vroeger was een draadloos alarmsysteem helemaal nog niet zo makkelijk. Er konden een heleboel dingen misgaan. De vroegere systemen draaiden op een andere frequentie, 434 mhz, waardoor ze een stuk minder betrouwbaar waren dan de huidige moderne systemen die op 868 mhz draaien. Dit verschil zit hem in het feit dat de eerst genoemde frequentie veel vaker wordt toegepast: alle draadloze apparaten die je dagelijks gebruikt draaien op 434 mhz. Dit kan natuurlijk problemen veroorzaken voor het draadloos alarmsysteem. Wanneer je draadloos de openhaard aandoet zou het alarm plotseling af kunnen gaan. Met de nieuwe frequentie gebeurd dat niet meer. Verder was een oud alarmsysteem in de meeste gevallen lastig te bedienen. Je had een diploma in de IT nodig om het paneeltje te kunnen begrijpen! Ook dit is vandaag de dag gelukkig anders. Het moderne paneel is voor iedere gebruiker apart in te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld het formaat van de letters bepalen, wat erg handig is als je het allemaal niet zo goed meer kunt lezen. Ook is het mogelijk om de taal van het systeem te veranderen. Je kunt dus kiezen voor een taal die jou schikt. Het draadloos alarmsysteem van vandaag de dag is dus betrouwbaar en makkelijk te bedienen. Mocht er onverhoopt worden ingebroken wanneer je niet thuis bent, dan krijg je hier natuurlijk ook niks van mee. Natuurlijk gaat het alarm wel af, maar de dieven kunnen toch iets meenemen voordat de politie arriveert. Bij de meest moderne systemen krijg je daarom een bericht op je smartphone zodra het alarm afgaat. Je weet dan meteen of je in actie moet komen! Tot slot vraagt een draadloos alarmsysteem weinig onderhoud. De onderdelen zijn erg duurzaam; ze gaan stuk voor stuk erg lang mee. Hiernaast hoef je niet bang te zijn dat een huisdier aan de kabels knaagt en zo het hele systeem ontregelt, de kabels zijn immers keurig weggewerkt in het huis. Een draadloos alarmsysteem heeft dus vele voordelen, bestel vandaag nog!

De beste keuze is niet goedkoop

Vaak denkt men met een goedkoop product net zo goed af te zijn als met een kwaliteitsproduct. Voor een draadloos alarmsysteem werkt dit helaas niet zo. Een systeem van een goedkoop merk zal sneller kapotgaan en is minder betrouwbaar dan een systeem van een top fabrikant. Het is daarom verstandig altijd voor een merksysteem te kiezen. Bij MR-beveiliging vind je alarmsystemen van de allerbeste kwaliteit. Deze alarmsystemen zijn van uitstekende merken zoals Jablotron en Smanos, maar worden toch verkocht tegen bodemprijzen. Iedereen kan bij MR-beveiliging dus een mooi systeem uitzoeken. Ga snel naar de site, https://www.mr-beveiliging.nl/, en bekijk alle opties! Je hebt de keuze uit draadloze systemen, maar kunt ook kiezen voor bekabeling. Verder is elk alarm verschillend, elk systeem heeft weer andere mogelijkheden. Zorg voor een stukje rust in je leven met een alarmsysteem van MR-beveiliging.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn