Alles wat je moet weten over een luchtreiniger

8 januari 2019

Posted in Online-Shopping und Webshops

De lucht in bedrijfsruimtes, je slaapkamer of je keuken kan gereinigd worden met een luchtreiniger om zo de kwaliteit van de lucht in deze ruimte te kunnen verbeteren. Dit kan allerlei voordelen hebben voor de gezondheid van jezelf en andere gebruikers van de ruimte. Zo kunnen klachten van bijvoorbeeld astma of hooikoorts verlicht worden door het reinigen van lucht in bepaalde ruimtes. Er zijn allerlei verschillende luchtreinigers die je hiervoor kunt gebruiken. Bij Luchtreiniger.nl ben je aan het juiste adres om al deze apparaten te kopen. Daarnaast hebben ze kennis van zaken en kunnen ze je uitstekend helpen met het kiezen van de beste luchtreiniger voor jou en je ruimte. In dit artikel lees je alles over de toepassingen van en de voordelen die het kan hebben voor bijvoorbeeld je gezondheid om lucht te gaan reinigen. Lees vooral verder.

De toepassingen van een luchtreiniger

Een luchtreiniger reinigt lucht, dat is natuurlijk logisch. Het reinigen van lucht kan echter om verschillende redenen worden gedaan. Zo kun je bijvoorbeeld met een ionisator en een HEPA filter bijvoorbeeld de geur van rooklucht uit de lucht halen na bijvoorbeeld een feestje. Er zijn verschillende types luchtreiniger die werken op verschillende manieren en die voor verschillende dingen gebruikt kunnen worden. Veel van deze luchtreinigers werken door middel van ionisatie. Door gebruik te maken van geladen ionen worden verontreinigde deeltjes in de lucht aangetrokken door het apparaat en uit de lucht gehaald. Dit wordt elektrostatisch genoemd. Wanneer het apparaat te weinig negatieve ionen produceert kunnen positieve ionen in de lucht blijven zweven. Het is niet bekend of dit gevolgen kan hebben voor de gezondheid van mensen. Wel moet bij het proces van ionisatie rekening gehouden worden met de ozon die vrij kan komen. Hierover is wel bekend dat het problemen met de luchtwegen kan veroorzaken. Dit kan dus het effect op astma omdraaien. Er is nog een alternatief op ionisatie en dat is een luchtreiniger met een HEPA filter. Dit filter heeft in principe de werking van een zeef die bestaat uit karton en glasvezels. Hierdoor worden de deeltjes in de lucht die eruit moeten opgevangen. Hoe dichter de structuur van dit filter is, hoe kleiner de deeltjes die worden opgevangen zijn. De filters kunnen op deze manier fijnstof, rook (nicotine) en roet uit de lucht filteren voor een betere luchtkwaliteit in je huis.

De voordelen 

Het gebruiken van een reiniger kan veel voordelen hebben. Hieronder worden er enkele voor je op een rijtje gezet.

  • Het reinigen van lucht kan symptomen van bijvoorbeeld astma of andere allergie├źn verzachten.
  • Dit komt omdat het apparaat stoffen zoals huismijt, pollen en fijnstof uit de lucht kan halen.
  • Wel moet worden gelet op het vrijkomen van ozon.

Veel mensen denken dat vervuiling van lucht alleen buiten voorkomt, maar niets is minder waar. Ook binnen in je huis of op je werkplek kan de lucht slecht zijn door fijnstof of rook. Met een reiniger kun je deze schadelijke stoffen of onaangename geuren zo de lucht uit helpen. Dat is natuurlijk ideaal. Op luchtreiniger kun je filteren op de eigenschappen die het apparaat voor jouw specifieke situatie zou moeten hebben. Je kunt onder andere filteren op HEPA filter, ionisator of UV lamp. Daarnaast kun je ook prijzen vergelijken met de keuzehulp. Neem ook eens vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies. Om alle voordelen van een luchtreiniger te ontdekken kun je er eentje aanschaffen op luchtreiniger.nl. Vanaf 50 euro word je bestelling gratis verzonden en je hebt twee jaar fabrieksgarantie. Waar wacht je nog op?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn