Bij toneelhuis Amsterdam leert u de fijne kneepjes van het vak

23 februari 2017

Posted in Nieuws

Kijkt u eens op de website toneelhuisamsterdam.nl als het uw droom is om aan het toneelhuis in Amsterdam te studeren. Aan het toneelhuis in Amsterdam en de filialen in Maastricht, Utrecht en Arnhem kunt u diverse richtingen kiezen binnen het theaterwezen. Maar voordat het zover is hebt u wel een goede vooropleiding nodig. Misschien bent u al van kinds af aan bezig met toneel. Wellicht dat u op jeugdtheaterscholen hebt gezeten en bij het toneelgroepje op de middelbare school. Misschien zijn uw ouders acteurs en is dat de reden dat u bovenmatig in aanraking bent geweest met deze kunstvorm. De kans dat u dan direct aan het toneelhuis in Amsterdam kunt studeren is een stuk groter als u beschikt over veel ervaring en talent. Maar bedenk van te voren wel of het verstandig is om direct auditie te doen. Een afwijzing betekent niet direct dat u nooit meer aan het toneelhuis in Amsterdam kunt studeren want we bieden u een avondopleiding aan. De enige vereisten zijn dat u tussen de 16 en 24 jaar oud bent en natuurlijk door deze auditie bent heen gekomen. We bieden selectief plekken aan, zo nemen we niet meer dan 12 studenten per klas op. We hebben talent en kwaliteit natuurlijk hoog in het vaandel staan en dat is de reden dat deze audities behoorlijk streng zijn.

Veel bekende acteurs zijn afgestudeerd bij toneelhuis Amsterdam

U kunt diverse keren een auditie doen. Als u ergens anders uw kunsten bijschaaft dan staat het u vrij om u na een paar maanden opnieuw aan te melden. We bieden zowel intensieve vooropleidingen aan op het toneelhuis in Amsterdam als avondlessen die één keer week en in totaal 8 weken duren. Een plek op één van de 4 Hbo-opleidingen in dit land wordt trouwens niet gegarandeerd maar we kunnen u wel meedelen dat u uw kansen aanzienlijk vergroot. Veel afgestudeerden en onderhand beroemd geworden acteurs en actrices hebben in hun testimonials vermeldt dat ze erg veel baat hebben gehad aan deze vooropleiding aan het toneelhuis in Amsterdam. Ook de audities voor de uiteindelijke theaterschool zijn erg zwaar. En dat is noodzakelijk omdat we enkel de meest getalenteerde studenten willen toelaten:

  • Want elk jaar doen tussen de 500 à 1000 studenten een poging om toegelaten te worden aan het toneelhuis in Amsterdam,
  • Terwijl we enkel klasjes van 12 studenten samenstellen,
  • En die studenten krijgen vervolgens 4 jaar lang, 40 uur per week intensief les van professionele docenten, ervaren regisseurs en acteurs zodat we mogen stellen dat u aan het toneelhuis in Amsterdam het beste theateronderwijs van Nederland kunt volgen.

Voltooi hier uw vooropleiding en stroom vervolgens door

Studeren aan het toneelhuis in Amsterdam is als het in vervulling laten gaan van uw grootste wens. Veel kinderen dromen er van om een leven als een acteur te kunnen leiden. Maar het is maar voor weinig mensen weggelegd. Laat dat feit echter geen roet in het eten strooien maar meldt u aan voor een vrijblijvende auditie aan het toneelhuis in Amsterdam voor de vooropleiding die binnenkort weer van start gaat. Hebt u hier nog vragen over? Dan hopen we dat de website en anders de sociale media uw vragen beantwoorden. Kijkt u maar eens op Linked in of Facebook. U ontwikkelt tijdens de studie niet alleen maar uw toneelspel maar alles wat er bij komt kijken. U zult uzelf leren kennen op manieren die u nooit had verwacht. U leert om zich in te leven in personages die erg ver van u afstaan. U leert improviseren en natuurlijk om emoties te uiten!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn