Cursus Duits

12 maart 2016

Posted in Nieuws

Dagnall - Cursus DuitsHebt u een bedrijf en wilt u internationaal zaken doen? Dan is een cursus Duits zeker een aanrader om te volgen. Dit is namelijk een van de belangrijkste talen in Europa en u zult er dus veel aan hebben als u dit zelf goed spreekt. In de eerste plaats is een cursus Duits natuurlijk van belang omdat het ons grootste buurland is en daardoor voor velen een logische handelspartner. Door de omvang van de bevolking is er grote afzetmarkt voor uw producten en diensten. Bovendien is het dichtbij gelegen, waardoor er geen grote afstanden overbrugd hoeven te worden. Maar niet alleen voor zaken doen met Duitsland is een cursus Duits verstandig, er zijn natuurlijk meer landen in Europa waar dit de voertaal is. Zo wordt de Duitse taal natuurlijk ook gesproken in Oostenrijk, Zwitserland en Liechtenstein. Daarnaast is het ook in andere landen een van de officiële talen, omdat het daar in delen van het land gesproken wordt, zoals in België, Italië, Luxemburg en Denemarken. Door een goede taalbeheersing, kunt u dus een grote groep Europeanen in hun moedertaal benaderen en dat helpt uiteraard aanzienlijk bij het zaken doen. Doordat Duitsland een belangrijke rol in Europa speelt, wordt de Duitse taal ook in veel landen onderwezen. Dat maakt dat een cursus Duits ook erg goed van pas komt als u bijvoorbeeld met Polen, Hongarije of Tsjechië zaken wilt doen. In verschillende landen wordt er meer aandacht besteedt aan het onderwijzen van deze taal dan aan het Engels. U zult dan ook in veel gevallen beter in gesprek kunnen komen met mensen als u het Duits machtig bent, dan wanneer u enkel het Engels goed beheerst. Volgt u een cursus Duits, dan gaat er dus een heel nieuwe markt voor u open.

Het belang van een cursus Duits

Uit bovenstaande mag duidelijk zijn geworden dat een goede beheersing van de Duitse taal veel mogelijkheden biedt wat betreft het zaken doen. Toch zijn er weinig mensen die daardoor denken dat het belangrijk is om een cursus Duits te volgen. De meeste mensen hebben ooit op de middelbare school wel lessen in deze taal gehad, waardoor zij het idee hebben dat zij zich hierin redelijk goed verstaanbaar kunnen maken. Maar het volgen van lessen op de middelbare school, betekent natuurlijk nog niet dat zij dit vloeiend kunnen spreken. Mensen verkeren vaak in de veronderstelling dat een cursus Duits niet zo belangrijk is, aangezien het zeer verwant is aan het Nederlands en het daardoor niet zo lastig is om dit te spreken. Maar dit is toch echt een misvatting. De woordenschat die u hebt is immers vaak maar beperkt en vaak kent u niet de woorden die u nodig hebt tijdens het zaken doen. Tijdens een cursus Duits kunt u niet alleen uw woordenschat vergroten, u kunt er ook voor zorgen dat u juist die woorden leert die u nodig hebt om met anderen te kunnen onderhandelen, om zaken te kunnen doen en contracten af te sluiten. Daarnaast is het spreken van talen natuurlijk ook nog weer iets heel anders dan het schrijven. In Duitsland wordt er zeer veel waarde gehecht aan correct taalgebruik, zowel gesproken als geschreven. Het is dan ook belangrijk dat u zich door middel van een cursus Duits goed op de hoogte stelt van de geldende grammatica- en spellingsregels, zodat u geen fouten maakt. U kunt er dan zeker van zijn dat u mensen op de juiste manier aanspreekt, dat u de juiste aanspreekvormen gebruikt en mensen op de juiste manier benadert. In een goede cursus Duits kunt u dit allemaal leren, zodat u geen flaters slaat tijdens internationale besprekingen.

Cursussen van Dagnall

Wilt u een cursus Duits gaan volgen om ervoor te zorgen dat u goed voor de dag kunt komen als u internationaal zaken doet? Dagnall taleninstituut biedt verschillende cursussen aan waarmee u uw kennis kunt vergroten. Zij bieden de volgende Duitse taalcursussen aan:

  • zakelijk Duits
  • technisch Duits
  • juridisch Duits
  • zakelijk telefoneren
  • e-mails schrijven

U kunt daardoor een cursus Duits kiezen die het best past bij uw wensen en bij wat u voor uw bedrijf nodig hebt. Handelt u uw zaken het liefst telefonisch af, dan is zakelijk telefoneren een goede optie. Handelt u vooral via e-mail, dan kiest u natuurlijk voor de cursus e-mails schrijven. Zo weet u zeker dat u op een correcte manier uw contacten aanspreekt. Een zakelijke, technische of juridische cursus Duits kan voor verschillende bedrijfstakken ook erg handig zijn. De zakelijke variant is natuurlijk voor iedereen die zaken wil doen uiteraard een goed idee. De technische cursus is vooral handig voor bedrijven die in de techniek werken, de juridische voor personen die graag zelf hun contracten opstellen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om niet zelf een cursus Duits te volgen, maar een tolk of vertaler in te huren voor het afhandelen van de zaken. Dit is natuurlijk in gesprekken niet erg handig en bovendien is het ook niet erg persoonlijk. U hebt echt een streepje voor als u er voor zorgt dat u alle zaken helemaal zelf af kunt handelen en bovendien stelt dit u ook in staat om zelf de controle te houden, aangezien u dan niet afhankelijk bent van anderen. Ondernemers die zaken willen doen in Europa, kiezen dus het best voor een cursus Duits van Dagnall, gegeven door taaltrainers die zelf uit Duitsland of Oostenrijk komen en de taal dus volkomen beheersen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn