Een Rainbow zonder dekzeilen is geen Rainbow

28 december 2018

Posted in Nachrichten

Natuurlijk had ik al wel eens een dekzeil gezien, ik bedoel: wie kent ze niet? Maar voor mij werd het gebruik van dekzeilen pas echt een ding toen ik voor het eerst op een Rainbow kwam. Rainbows zijn bijeenkomsten van een maand lang in de wilde natuur. Van nieuwe maan tot nieuwe maan verzamelt de Rainbow family zich rondom het heilige kampvuur, drinkt water uit een bron, maakt akoestische muziek en leeft vegetarisch en zonder stroom en internet. Ook al zijn Rainbow mensen vaak ‘tegen’ de moderne beschaving, ze maken er ook dankbaar gebruik van: zo heb ik nog nooit een rainbow gathering meegemaakt zonder dekzeilen. Een ‘tarp’ wordt het op de Rainbow vaak genoemd, naar de Engelse benaming van dekzeilen. Ze worden echt overal voor ingezet. In eerste instantie om een overkapping te maken. Zeker in het begin van een bijeenkomst is er vaak nog niks: louter wilde natuur en een waterbron. Een goed dekzeil vormt het begin van elke buitenkeuken. Daarnaast worden dekzeilen natuurlijk ook gebruikt om bijvoorbeeld een houtstapel af te dekken of andere waardevolle spullen, zoals eten. Zeker zolang er nog geen andere afdakjes zijn gefabriceerd is het dekzeil cruciaal. Het mooie van een dekzeil is natuurlijk ook dat je het redelijk snel ophangt en ook makkelijk weer kunt afbreken als je vertrekt. ‘Leave no trace’ is een belangrijke filosofie van de Rainbow. Een dekzeil kun je  makkelijk opvouwen en weer meenemen naar de volgende bijeenkomst, dus die zijn hiervoor uitermate geschikt. En wat doe je als je tent lekt? Juist! Een dekzeil eroverheen spannen! Wat je ook vaak ziet is dat mensen op de Rainbow in een hangmat slapen. Aangezien een hangmat zelf niet waterproof is, hangen ze vaak een dekzeil boven hun hangmat en slapen daaronder.

Dekzeilen die extra lang meegaan

PVC Tarp is een bedrijf dat dekzeilen in een grote diversiteit aan afmetingen aanbiedt. Wel zo handig, want voor een houtstapeltje heb je natuurlijk een ander formaat dekzeil nodig dan voor een enorme boot. Wat nog belangrijker is, is de kwaliteit van de dekzeilen. Want wat je als Rainbow echt niet wilt, is dat het zeil uit elkaar valt en alle kleine flintertjes van plastic in de natuur terechtkomen! Iets wat helaas wel regelmatig voorkomt bij de goedkopere, dunnere zeilen van de standaard bouwmarkt. Goedkoop is duurkoop, zeggen ze dan. Een dekzeil van PVC Tarp gaat gewoon ook een stuk langer mee. Zo’n drie tot vijf jaar is de indicatie. Ze zijn ongeveer drie keer zo zwaar en sterk als een standaard zeiltje. En ze zijn bestand tegen een trekkracht van rond de 100 kilo. Natuurlijk zijn de zeilen ook uv-bestendig en waterafstotend. Daarnaast is de rand van deze zeilen extra stevig afgezoomd. En er zijn mooie stevige ringen bevestigd om de vijftig centimeter langs de randen van het zeil. Hierdoor wordt het afspannen en goed vastleggen van het zeil een eitje. Niet onbelangrijk, want zeker met harde wind willen dekzeilen nog wel eens gaan klapperen! De dekzeilen van PVC Tarp zijn er in de kleuren wit, groen en blauw. Voor meer informatie of direct bestellen: kijk op de website https://pvc-tarp.com/pe-260-dekzeilen-diverse-afmetingen/.

De voordelen van een dekzeil van PVC Tarp

  • Steviger en
  • Scheurt niet
  • Sterke zoom
  • Stevige metalen zeilringen om de 50 cm
  • In de kleuren wit, blauw en groen
  • Makkelijk online bestellen

Twijfel niet langer en bestel uw dekzeil snel via https://pvc-tarp.com. Ook als u nog geen directe plannen ervoor heeft: een dekzeil komt altijd van pas. Je kunt er dus beter te veel dan te weinig van in huis hebben.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn