Een Raspberry Pi is meer dan alleen een singleboardcomputer

12 januari 2019

Posted in Online-Shopping und Webshops

Een Raspberry Pi is de naam van een singleboardcomputer die gebaseerd is op een ARM-processor. Deze wordt vaak tegen een minimale prijs vervaardigd en verkocht. Een Raspberry Pi is goed voor educatieve doeleinden, maar is later verder uitgebracht in verschillende modellen en versies. Bij Vanallesenmeer.nl kunt u de Raspberry Pi eenvoudig en snel bestellen en daarnaast ook de behuizing aanschaffen. Wij leggen u graag uit wat de Raspberry Pi doet en welke modellen er voorkomen. Daarmee hopen wij u te overtuigen en aan te sporen tot de aanschaf van ‘s werelds meest geliefde computeronderdeel, zodat u de bouw van uw volledige computer kunt beginnen.

Verschillende besturingssystemen mogelijk op de Raspberry Pi

De Raspberry Pi was oorspronkelijk bedoeld voor educatieve doeleinden. Toen de productie in 2012 gestart was, zijn er meerdere modellen van de Raspberry Pi uitgebracht. De hardware van deze verschillende modellen kenmerkt zich door een open structuur. Dit maakt het mogelijk om zelf apparaten, waaronder een Add on-board aan de Raspberry Pi te koppelen. Daarnaast kunt u door USB-poorten ook meerdere devices, een beeldscherm en een camera aan het moederbord bevestigen. Dit maakt het mogelijk om voor een goedkope prijs een goede computer in elkaar te zetten die voor lichte kantoortoepassingen gebruikt kan worden. De Raspberry Pi draait op de volgende besturingssystemen:

  • Windows 10
  • Linux
  • Plan 9
  • RISC OS
  • Windows 3.1

Echter is voor deze besturingssystemen wel een emulatielaag nodig, zoals de DOSBox, zodat alles optimaal werkt. De Raspberry Pi heeft een eigen besturingssysteem die volledig draait op OS. Hiervoor is geen extra emulator nodig om het werkend te hebben. Voor een computertechneut is deze computer een geschikte uitkomst, zolang er geen ingewikkelde programma’s op gedraaid hoeven te worden. De meestgebruikte toepassingen van de computer zijn bijvoorbeeld een bestandsserver, mailserver of een advertentieblokkerend Domain Name System. Daarnaast kan er ook een retro-gamesysteem op aangesloten worden door middel van emulators. In onze maatschappij is de Pi ontwikkeld in een volautomatische kattenvoeder, een gitaarstemmer, een automatische tap en slimme fietsverlichting. Als u zelf een van deze zaken wilt bouwen, dan kunt u de benodigde producten eenvoudig via vanallesenmeer bestellen. Hier heeft u een groot assortiment aan benodigdheden, waaronder de Pi en de behuizing ervan. Daarnaast hebben wij nog meer producten in ons assortiment die al uw gebouwde systemen nog geavanceerder kunnen maken. Kijk hiervoor gemakkelijk via de zoeklijst aan de linkerkant van onze webshop. Zodra u uw producten vanuit uw winkelmand als bestelling plaatst, zorgen wij dat deze zo snel mogelijk bij u thuis geleverd worden. Bij ieder bestelling spaart u daarnaast ook nog voor kortingen op uw volgende bestelling.

Bekijk ons uitgebreide assortiment direct op de website

Vanallesenmeer.nl is uw specialist op het gebied van elektronica. Wij hebben alle producten in huis om uw computer te bouwen naar uw wens. Denk daarbij aan moederborden, LED-verlichting en behuizingen. Wij verkopen al onze componenten vanuit onze voorraad, waardoor wij alles zo snel mogelijk kunnen leveren. Hiervoor geldt dat bestellingen die voor 12.00 uur zijn gedaan dezelfde dag nog worden verwerkt en verzonden. Zo hoeft u nooit lang op al uw benodigdheden te wachten. Voor ons complete assortiment of vragen omtrent bestellingen en betalingen verwijzen wij u graag door naar onze website. Daarnaast kunt u in het geval van vragen of behoefte aan advies ook contact met ons opnemen middels de contactgegevens die vermeld staan deze website. Zodra u ons formulier ingevuld hebt, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden. Wij hopen u snel te mogen ontmoeten in ons klantenbestand. 

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn