Gemakkelijk en voordelig van A naar B met Delft taxi

3 mei 2016

Posted in Auto's en Motoren

Een taxi in Delft, oftewel een Delft taxi, is ideaal voor wanneer je van A naar B moet en helemaal als B het vliegveld is. Ook wanneer je van het vliegveld weer naar huis moet is Delft taxi een ideale keuze. Zo was ik zelf genoodzaakt om gebruik te maken van een Delft taxi toen ik terug kwam van mijn vakantie in Budapest. Ik had specifiek voor Budapest gekozen, omdat je vanaf Schiphol gemakkelijk naar Delft kunt reizen en vanaf Schiphol was er een goedkope vlucht met Transavia naar Budapest. Ik mag graag steden bezoeken en ik was nog nooit in Budapest geweest. Dus gelijk geboekt en ik dacht dat daarmee de zaak was afgedaan. Ik had echter niet zo goed naar de vluchttijd gekeken voor de terugreis. Dat is natuurlijk niet zo handig, want als je laat terugkomt, dan is er geen openbaar vervoer meer mogelijk. Ik heb zelf ook geen auto, want ik ontbeer een rijbewijs. Verder kan ik ook prima uit de voeten met de fiets en met het openbaar vervoer. Een auto kost immers alleen maar geld. Helemaal als je de auto in de garage laat staan. Dus toen ik in Budapest keek hoe laat ik op het vliegveld moest zijn schrok ik wel even. Dit overkomt mij natuurlijk dagelijks, want als ik iets niet ben, dan is het wel georganiseerd. Dus het was ook geen verassing dat ik er pas in Budapest achter kwam dat ik geen vervoer naar huis kon regelen. Een ‘normaal mens’ kijkt van te voren goed wat de tijden zijn en regelt alles dan van te voren, zodat hij of zij niet voor verassingen komt te staan. Ik daarentegen komt vaak voor verassingen te staan simpelweg omdat ik vergeet om de moeite te nemen om me te verdiepen in bijvoorbeeld de vluchttijden van mijn eigen vlucht. Ik raakte dus ook niet in paniek, want dit is in principe de normale gang van zaken en in al dit soort gevallen komt er altijd wel ergens een oplossing vandaan. Niet dat ik zelf intelligent genoeg ben om die oplossingen te vinden, maar daar heb je immers vrienden en familie voor. Na twee appjes naar mijn broer en mijn schoonzoon had ik al snel de juiste oplossing te pakken, namelijk een ritje met Delft taxi. Het mooie aan Delft taxi is dat je een taxi van Delft naar Schiphol en van Schiphol naar Delft kunt bestellen voor een vaste prijs. De reden waarom ik zelf niet meteen aan Delft taxi dacht, was juist vanwege het feit dat dit in de regel nogal duur is omdat je per kilometer moet betalen en Delft ligt nu niet bepaald om de hoek bij Schiphol. Maar mijn schoonzoon wees me op de site van delft.taxi.nl en daar kun je voor 50 euro vanaf Schiphol helemaal naar Delft rijden. Natuurlijk is het duurder dan met je eigen auto of het openbaar vervoer, maar met die logica zou je overal naar toe moeten lopen, want dat is gratis.

De service van Delft taxi

De reden dat ik steeds Delft taxi zeg is eigenlijk omdat mijn schoonzoon mij de site appte toen ik nog in Budapest zat en de site heet zoals gezegd delft.taxi.nl. Om dit te onthouden herhaalde ik steeds maar voor mezelf Delft taxi, Delft taxi en zo is het hele idee van Delft taxi in feit in mijn hoofd terecht gekomen. Als je dusdanig verstrooid bent als ik dan is je geheugen vaak ook niet al te best, dus je leert al snel trucjes om zaken te onthouden. Door die trucjes loop je dus wel het risico dat je bepaalde dingen niet meer anders kunt schrijven of zeggen, omdat het op een hardnekkige wijze in je systeem is gaan zitten. Delft taxi is dus een dergelijk fenomeen, maar het is direct handig, want de lezers kunnen dan direct wennen aan de naam van de website. Zoals gezegd biedt Delft taxi de mogelijkheid om voor een vast bedrag naar Schiphol te reizen en van Schiphol weer terug naar Delft. Als je nagaat dat je per dag 5 euro moet betalen als je je auto wil parkeren, dan is een reisje met Delft taxi niet eens zo duur. 10 dagen of meer op vakantie is al duurder indien je moet parkeren. Tenzij je zowel heen en terug gaat met de taxi, dan zal je 20 dagen op vakantie moeten gaan om de kosten eruit te halen. Maar je kunt met Delft taxi niet alleen voor een vast bedrag naar Schiphol, je kunt ook voor een vast bedrag naar:

  • Den Haag
  • Rotterdam centrum
  • Naar de buitenstad (maximaal 150 km)

Ideaal voor mensen zoals ik om de bovengenoemde verassingen in termen van financiën te voorkomen.

Bel met Delft taxi en je hebt een taxi op het gewenste tijdstip

Ik moest natuurlijk een taxi hebben op het moment dat ik uit het vliegtuig kwam, zodat ik direct door kon reizen naar Delft. Je kunt daarom het beste van te voren een taxi bestellen. Ik kon zelf echter niet bellen vanuit Budapest, dus mijn schoonzoon heeft een telefoontje gepleegd en de taxi besteld. Ik stapte het vliegveld uit en daar stond de taxi al te wachten, direct de koffer in de kofferbak gelegd en we waren alweer onderweg naar Delft. In de nacht heb je nauwelijks verkeer dus ik was zo thuis.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn