Geniet van een Noorderlicht vakantie

6 maart 2016

Posted in Vakantie en Recreatie

De Aurora Borealis eens met eigen ogen aanschouwen, wie wil dat nu niet? Wilt u grote kans maken om eens echt te kunnen genieten van het Noorderlicht, vakantie in het noorden van Europa is dan een aanrader. U kunt natuurlijk wachten tot het eens een keer in Nederland te zien is, wat heel af en toe wel gebeurt, maar de kans is natuurlijk wel bijzonder klein. Bovendien, is het een keer in Nederland te zien, dan is het natuurlijk veel minder spectaculair dan tijdens een echte Noorderlicht vakantie in noord Europa. Daar is het fenomeen niet alleen vele malen vaker te zien, de effecten zijn er ook veel grootser, waardoor het echt een unieke ervaring is dat u nog lang bij zal blijven. Veel mensen denken dat zij voor een Noorderlicht vakantie naar Noorwegen moeten, maar dat is niet per definitie noodzakelijk. Om de kans op het waarnemen van de Aurora Borealis zo groot mogelijk te maken, is het vooral belangrijk dat u tot minstens honderd kilometer boven de poolgrens reist. Dat betekent dat ook Finland en Zweden zeer goede opties zijn voor uw Noorderlicht vakantie, zolang u er maar voor kiest om tot in het noorden van Lapland te reizen. Ook in het zuiden van Lapland kunt u het Noorderlicht wel zien, maar daar is de kans minder groot dat u het ziet en bovendien ziet het er daar ook minder spectaculair uit. Vooral de hoogte is dus van belang. U kunt dus zelf kiezen welk land u het meest aanspreekt om naar toe te reizen, Zweden, Finland of Noorwegen, zolang u er maar voor kiest om tot minstens honderd kilometer boven de poolcirkel te reizen. Doet u dat, dan is de kans zeer groot dat u een onvergetelijke en spectaculaire Noorderlicht vakantie beleeft!

Noorderlicht vakantie: hoe lang en wanneer?

Voor een goede Noorderlicht vakantie is het dus belangrijk om tot honderd kilometer boven de poolgrens te reizen in Noorwegen, Finland of Zweden. Maar nu is natuurlijk de vraag wanneer u hier het beste naar toe kunt gaan. De meeste mensen zullen wel weten dat de Aurora Borealis vooral in de winter goed te zien is. Maar niet in alle periodes is de kans op het waarnemen ervan even groot. U kunt het beste een Noorderlicht vakantie ondernemen in de tweede helft van september, tijdens de zogenaamde Indian Summer, februari, maart of de eerste helft van april. Dan zijn uw kansen op het intens ervaren van dit bijzondere natuurfenomeen het grootst. Uiteraard zijn ook de andere wintermaanden een goede optie, maar de genoemde maanden bieden statistisch gezien de grootste kans. Moet u bij het boeken van een Noorderlicht vakantie nu ook rekening houden met andere zaken, zoals de stand van de maan? Ten onrechte wordt vaak gedacht dat de maanstand effect heeft op het voorkomen van de Aurora Borealis. Dit is echter niet het geval, het heeft enkel effect op de manier waarop u het waarneemt. Is het nieuwe maan, en dus helemaal donker ‘s nachts, dan is de kans groter dat u de bijzondere lichtgolven waar zult kunnen nemen. Maar daarentegen is het weer zo dat een combinatie van Aurora Borealis en volle maan voor een zeer bijzonder schouwspel zorgt, door sommigen wel het mooiste lichtspektakel op aarde genoemd. Voor een geslaagde Noorderlicht vakantie is dus vooral de locatie van belang en de maand waarin er gereisd wordt. U kunt zelf kiezen welke maanstand uw voorkeur heeft, of u gaat voor een grotere kans op het waarnemen van het noorderlicht of voor een kleinere kans op het zien van het mooiste lichtspektakel ooit. Daarnaast is het voor uw Noorderlicht vakantie belangrijk dat u niet slechts twee of drie dagen naar het noorden vertrekt. Kies voor een verblijf van minimaal een week, dat vergroot uw kansen op het aanschouwen van de Aurora Borealis enorm.

Vertrouw op de expertise van Xplore the North

Lijkt een Noorderlicht vakantie u ook wel iets? Dan kunt u natuurlijk zelf een locatie uitkiezen en naar het noorden van Lapland gaan reizen. Maar u kunt er ook voor kiezen om in zee te gaan met een echte expert op dit gebied, Xplore the North. Boekt u bij hen een Noorderlicht vakantie, dan profiteert u van:

  • de beste en mooiste locaties, zij zoeken ieder jaar weer naar de mooiste plekken om aan hun reizen toe te kunnen voegen
  • verblijven in kleinschalige logies, ver verwijderd van massatoerisme zodat u echt de rust kunt ervaren
  • de uitstekende expertise die zij hebben van deze regio
  • bijzondere dagprogramma’s
  • een unieke combinatie van avontuur en comfort
  • reizen van een uitstekende kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen
  • een zo groot mogelijke kans op het waarnemen van het noorderlicht

Door de grote ervaring die zij hebben als het aankomt op een Noorderlicht vakantie, is de kans zeer groot dat u tijdens een van hun reizen zult kunnen genieten van de Aurora Borealis. Zij geven oprechte reisadviezen over de kans van het waarnemen van dit fenomeen, zodat u niet tevergeefs een Noorderlicht vakantie zult gaan maken. Eerlijkheid en oprechtheid hebben zij hoog in het vaandel staan en dat, in combinatie met hun grote expertise op dit gebied, maakt hen tot een unieke reisorganisatie. Wilt u een Noorderlicht vakantie gaan maken of op een andere manier het noorden van Europa ontdekken, dan is Xplore the North dus absoluut de reisorganisatie om naar toe te gaan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn