Goede autobekleding is essentieel

28 juni 2016

Posted in Auto's en Motoren

Het is ontzettend belangrijk om je autobekleding in goede staat te houden. Met goede autobekleding is een auto veel meer waard en is het een genot om hierin te rijden! Het hele interieur van de auto moet goed worden bijgehouden. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt hiervoor ook een professional inhuren. Het bijhouden van alle bekleding in de auto is essentieel voor een comfortabele reis. Er zijn een aantal belangrijke redenen om je autobekleding altijd spik en span te houden:

  • Comfort
  • Voorkomen van ongelukken
  • Voorkomen van pijn tijdens de rit
  • Beschermen van technische systemen
  • Verkoopprijs

Natuurlijk is comfort essentieel bij het autorijden. Goede bekleding van de stoelen en de achterbank voorkomt problemen tijdens lange reizen. Een mooi voorbeeld is de vakantie. Wanneer de kinderen uren achtereen op vervelende autobekleding moeten zitten gaan ze zich veel sneller ergeren. Wanneer kinderen zich gaan ergeren dan weet je het al: er ontstaan ruzies en irritaties op de achterbank! Laat het zo ver niet komen en zorg voor goede autobekleding, zowel op de voorstoelen als op de achterbank. Als bestuurder is het ook belangrijk om lekker te kunnen zitten. Wanneer je niet comfortabel kunt rijden raak je makkelijk afgeleid, wat kan leiden tot ongelukken. Niemand wil dit op zijn geweten hebben; goede autobekleding voorkomt afleiding tijdens het rijden! Slechte autobekleding zorgt niet alleen voor afleiding, maar ook voor pijn tijdens het rijden. Wanneer de stoel een ruwe plek heeft, of wanneer het leer uitgescheurd is, kan dit irritatie van de huid of pijn in de rug veroorzaken. Dit lijkt misschien helemaal niet zo frustrerend, maar wanneer je elke dag meerdere uren in de auto zit is dit al gauw een zeer merkbaar probleem. Om te voorkomen dat je een hekel krijgt aan autorijden, of aan de wagen zelf, is het belangrijk om het interieur in goede staat te houden. Naast dit alles is het ook belangrijk om de technische systemen in de auto te beschermen. Wanneer je bijvoorbeeld stoelverwarming hebt, dan is dit systeem dankzij de autobekleding goed beschermd tegen bijvoorbeeld water of tegen kou. Wanneer de bekleding gescheurd is dan kunnen deze systemen worden aangetast. Ze gaan snel kapot en je zult dan zowel de stoel als de techniek moeten laten vervangen. Dit is een dure grap, wees er dus op tijd bij! Tot slot: de verkoopprijs. Wanneer je de bolide na een tijdje weer wilt verkopen moet deze in goede staat zijn. Veel potentiële kopers kijken niet naar het onderstel of naar de laklaag, ze kijken naar het interieur. Wanneer de wagen er slordig uitziet dan zal hij vast niet goed onderhouden zijn, kopers raken hierdoor afgeschrikt. Vanwege al de hierboven genoemde redenen is goede bekleding ontzettend belangrijk in iedere auto. Zorg dat je deze goed laat onderhouden en doe zelf alles wat je kunt!

Wat kun je zelf doen voor goede autobekleding?

Veel mensen denken vaak dat er twee opties zijn: niks doen of iets laten repareren. Dit is natuurlijk niet waar, je kunt je autobekleding zelf ook prima beschermen tegen scheuren of tegen vervuiling. Een van de dingen die heel veel effect hebben op je bekleding, maar waar mensen toch stoïcijns mee door blijven gaan, is roken. De lucht van een sigaret trekt direct in de bekleding en dit krijg je er ontzettend lastig weer uit. Wanneer mensen hun auto verkopen ruikt een nieuwe koper dit meteen en zal direct afgeschrikt worden. Om je autobekleding stijlvol en fris te houden is het dus aanbevolen om niet (te veel) te roken in de wagen. Een tweede punt is het invetten van de stoelen. Dit gaat enkel op voor auto’s met leren bekleding. Wanneer leer niet goed wordt onderhouden kan het scheuren, het is dan heel lastig om dit handmatig te repareren. Je zult het interieur door een professional moeten laten repareren, wat veel geld kan kosten. Voorkomen is beter dan genezen: vet de stoel elk halfjaar in en het leer blijft in goede staat. Wanneer de auto een stoffen interieur heeft moet je oppassen met sleutels of andere scherpe voorwerpen. Voor jet het weet haal je de stof op een bepaald punt helemaal open, dit kan honderden euro’s kosten. Moraal van dit verhaal: ga zuinig om met je auto en zorg dat je het interieur goed onderhoudt. Wanneer je zelf een beetje moeite doet zul je zien dat de autobekleding vele jaren mee kan.

Toch iets misgegaan?

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er toch iets misgaat waar je niets aan kunt doen. Een vriend van je zoontje stapt in de auto en het randje op zijn broek blijft hangen aan de stoel, je dochtertje wil je een knuffel geven en haar schoen blijft hangen in de bank, je kunt het zo gek niet bedenken. Wanneer je autobekleding wilt laten restaureren moet je voorzichtig zijn. Je wilt niet te veel betalen, maar je wilt natuurlijk wel dat het werk goed wordt uitgevoerd. Gebeurd dit niet, dan sta je binnen twee weken weer op de stoep! Bij JT Autobekleding zorgt men dat jouw interieur weer helemaal op orde komt. Met vele jaren ervaring weet je zeker dat het bij dit bedrijf helemaal goed zit. Surf naar de website, http://www.jt-autobekleding.nl/ en bekijk alle mogelijkheden. Het bedrijf is overigens niet alleen actief in de autobranche, ook voor andere vervoersmiddelen bieden zij hun diensten aan. Wacht niet langer en neem snel een kijkje, dan is jouw autobekleding binnen enkele dagen weer zo goed als nieuw!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn