Goede hoofdkussens aanschaffen

13 oktober 2016

Posted in Woning en Tuin

textielhuis - HoofdkussensHet is om de paar jaar weer een hele opgave: goede hoofdkussens aanschaffen. Veel Nederlands hebben in de regel een groot aantal kussens, voor verschillende periodes van het jaar. Het kopen van goede hoofdkussens blijft echter een heel karwei. Je moet tijdens je aanschaf met een aantal zaken rekening houden:

  • Aantal hoofdkussens
  • Mate van ondersteuning
  • Vulgewicht
  • Materiaal

Om te beginnen natuurlijk de hamvraag: hoeveel hoofdkussens heb ik echt nodig? De meeste Nederlanders slapen op één of twee kussens, maar sommige mensen hebben tientallen exemplaren in bed liggen. Zij wisselen per nacht van model, of ruilen gedurende de nacht hun kussens om. In de meeste gevallen is het verstandig om niet meer dan twee hoofdkussens tegelijk te gebruiken. Dit om te voorkomen dat je bijvoorbeeld tussen twee kussens in komt te liggen en een spiertje verdraait in je nek. Dit kan je de volgende dag namelijk duur komen te staan. Je kunt dus ook te veel hoofdkussens hebben! Waar moet je verder aan denken? Voordat je een nieuw kussen koopt moet je altijd kijken naar de mate van ondersteuning. Hoe ver zakt het kussen in, hoe ligt mijn hoofd op het kussen, dat soort zaken. Bij veel mensen luistert dit erg nauw. Je kunt niet slapen als je kussen te hard is, of juist te weinig ondersteuning biedt. Vaak weet je uit ervaring ongeveer hoeveel steun je zoekt, maar je mening kan in de loop der jaren natuurlijk veranderen. Wanneer je ouder wordt zijn sommige modellen ineens comfortabeler dan andere. Neem voldoende tijd om alle opties te bestuderen. Tot slot moet je even kort stilstaan bij het vulgewicht. Hoe meer gewicht je in het kussen stopt, hoe zwaarder het wordt. Dit heeft effect op de ondersteuning van het kussen, maar ook op het gemak waarmee je het kussen kunt verplaatsen. Ben je een wilde slaper? Dan is een zwaarder kussen vaak verstandig. Je voorkomt dan dat je kussen uit bed valt en je de hele nacht zonder hoofdsteun slaapt.

Het materiaal van hoofdkussens

Hoofdkussens worden gemaakt uit allerlei materialen. Sommige mensen maakt dit niets uit, anderen zweren bij een specifiek materiaal. Enkele mogelijkheden zijn veren, dons, wol, kapok, traagschuim, katoen of een ander synthetisch materiaal. Elk materiaal heeft een aantal eigenschappen; het ene kussen is beter geschikt voor je dan het andere. Neem bijvoorbeeld een kapok kussen. Dit materiaal voelt altijd lekker koel aan en is daarom ideaal voor mensen die het altijd warm hebben. De keerzijde is dat het hoofdkussen in de winter erg koud kan aanvoelen. Wanneer je ‘s winters in bed stapt moet je het exemplaar eerst ‘opwarmen’ voordat je lekker in slaap kunt vallen. Een donzen kussen past zich helemaal aan naar de vorm van je hoofd. Je zakt heerlijk weg in deze hoofdkussens, maar daar moet je wel van houden! Houd je van een kussen met veel ondersteuning, dan kom je met dons bedrogen uit. Zo heeft elk materiaal voor- en nadelen. Het perfecte kussen bestaat niet, je zult een eigen afweging moeten maken.

Vandaag bestellen, morgen heerlijk slapen

De beste hoofdkussens vind je bij het Textielhuis. Op hun website, http://www.textielhuis.nl/beddengoed/hoofdkussens, vind je een gigantisch aanbod aan kussens van de beste kwaliteit. Op deze site vind je alleen modellen van topmerken, zodat je zeker bent dat je kwaliteit in huis haalt. Ook voor andere slaapspullen, zoals dekbedden, hoeslakens of onderdekens kun je op deze site terecht. Wacht niet langer en klik snel op bovenstaande link. Heb je vragen over een product in het assortiment? Dan kun je eenvoudig contact opnemen via het contactformulier!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn