Het belang van linkbuilding

2 maart 2016

Posted in Webdesign en Webdevelopment

Webton - LinkbuildingVoor iedereen met een eigen website, of het nu gaat om een website voor een bedrijf of particulier, is het van belang dat de website hoog in de zoekresultaten staat. Wanneer een website niet goed gevonden kan worden op het moment dat er een bepaalde zoekterm in gevoerd wordt, zullen weinig mensen de website in kwestie bekijken. Met bijvoorbeeld een webshop kan dit heel vervelend zijn, omdat er dan veel minder klanten zullen komen. Om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google te verschijnen zijn er een aantal punten waarop gelet moet worden:

  • Titels van een website moeten geoptimaliseerd worden
  • Er moet een goede structuur worden aangebracht
  • Een website moet betrouwbaar zijn en een goede reputatie hebben

Door deze punten goed na te lopen en ze waar nodig te optimaliseren kan uw website veel beter gevonden worden. Bij zoekmachine optimalisatie wordt er niet alleen naar de inhoud van een website gekeken. De reputatie en de betrouwbaarheid van een website zijn voor Google net zo zeer van belang. Door zoveel mogelijk externe links die naar de website verwijzen te plaatsen, gaan de reputatie en de betrouwbaarheid omhoog. Het verzamelen van al deze externe links, ook wel backlinks genoemd, heet linkbuilding. Linkbuilding zorgt er dus voor dat er meer bezoekers naar uw website komen. Elke keer wanneer een externe website een link naar uw website plaatst en het aantal toeneemt, is dit voor Google een teken dat uw website vooraanstaand is. Het gevolg is dan dat de PageRank van uw website omhoog gaat en deze hoger in de zoekresultaten zal verschijnen, waardoor steeds meer mensen de website zullen bezoeken. Linkbuilding is dus erg belangrijk, maar niet altijd even makkelijk. Wanneer u graag hoger in de zoekresultaten wilt komen te staan en dit probeert te bereiken door linkbuilding toe te passen is het niet aan te raden om een link naar uw website op allerlei willekeurige websites te plaatsen. Wanneer u zelf alsmaar verschillende links plaatst, betekent dit niet dat andere mensen uw website goed vinden en zelf de link genereren. Alleen door derden kan uw website op een juiste manier stijgen op gebied van betrouwbaarheid en een goede reputatie. Er zijn veel betere manieren om linkbuilding toe te passen voor uw website.

Linkbuilding op een goede manier toepassen

Om op de juiste manier linkbuilding toe te passen moet er worden gelet op de regels die in acht worden genomen door Google. Zo moet u voorzichtig zijn met de groei van een bepaald linkprofiel. Ook moeten de backlinks bij linkbuilding zo veel mogelijk van websites komen die al een goede PageRank hebben opgebouwd. Hierdoor kan de betrouwbaarheid van de zoekresultaten op hoog niveau blijven. Wanneer u toch op een verkeerde manier te werk gaat kan dit betekenen dat uw methodes gedetecteerd worden en dat uw website ofwel veel lager in de zoekresultaten wordt gezet, ofwel helemaal verdwijnt. Als dit laatste gebeurd zullen er nauwelijks meer mensen op uw website kunnen komen en dit kan verregaande gevolgen hebben voor uw bedrijf. Het is dus beter om linkbuilding over te laten aan mensen die weten wat ze doen. Voor goede linkbuilding kunt u het beste een linkbuilding bureau inschakelen. Een goed linkbuilding bureau is Webton, hier wordt uitsluitend gebruik gemaakt van goedgekeurde linkbuilding technieken waardoor u er van uit kunt gaan dat er geen vervelende gevolgen zitten aan linkbuilding voor uw website. U kunt door deze beproefde manier van linkbuilding zeker zijn van meer bezoekers. Voor vragen of advies kunt u uiteraard contact opnemen. Het voordelige tarief kunt u binnen afzienbare tijd terugverdienen door de vele bezoekers die uw website gaan bekijken. Vaak staan deze websites in de top 5 van de zoekresultaten en worden dus vaak geraadpleegd.

Professionele hulp inschakelen

Voor kleine bedrijfjes is het meestal nog even wennen om de juiste strategie├źn toe te passen om zo veel mogelijk mensen naar uw website te lokken. Een hoge positie in de zoekresultaten kan worden verkregen door het toepassen van backlinks, dat u bij voorkeur niet zelf gaat doen. Bij Webton wordt u professioneel geholpen om uw website zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Het kan natuurlijk zo zijn dat u nog niet zo goed weet wat de beste opties zijn en hoe u dit aan kunt pakken. Een vrijblijvend gesprek is dan ideaal. Bij Webton wordt u meteen geholpen en wordt er gezocht naar de juiste manier, passend bij u en uw bedrijf. Linkbuilding wordt altijd op de correcte manier toegepast zodat u niet hoeft te vrezen voor narigheid achteraf. Door het voordelige tarief kunt u er van uitgaan dan u een goede investering in uw website doet, waarbij er zeker meer mensen de website zullen gaan bekijken. Het opbouwen van links is een hele belangrijke manier van aandacht op het internet. Wanneer u niet op de eerste pagina van Google zoekresultaten verschijnt kunt u er op rekenen dat er niet vaak voor uw website gekozen zal worden. Iedereen die zelf op zoek is naar iets op het internet weet dat de eerste 3 of 5 websites goed bekeken worden om de informatie te vinden waar iemand naar op zoek is, maar heel veel verder kijken doen de meeste mensen niet. Hierom is het zo belangrijk, om de aandacht van degene die de zoekopdracht heeft ingevoerd lang genoeg vast te houden om op uw website te klikken. Dit bereikt u door de juiste link technieken toe te passen en uw website zo hoog mogelijk in de resultaten te krijgen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn