Het gemak van kluizen

12 mei 2016

Posted in Beveiliging en Bewaking

Kluizen komen in allerlei soorten en maten. Over het algemeen onderscheidt men drie specifieke soorten. We hebben de brandwerende kluis, de inbraakwerende kluis en kluizen die deze beide functies vervullen. Er zijn tientallen verschillende typen kluizen, die stuk voor stuk gebruikt kunnen worden voor verschillende toepassingen. Er zijn modellen om sleutels in te bewaren, maar ook om documenten in op de slaan. Wanneer je een kluis aanschaft heeft dit enkele grote voordelen:

  • Je hebt alles bij elkaar
  • Je raakt niets meer kwijt
  • Veilig in tijden van afwezigheid

In de eerste plaats heb je al jouw spullen altijd bij elkaar. Wanneer je op zoek bent naar een specifiek document dan heb je dit dus snel gevonden. Wanneer je een kluis hebt voor belangrijke sleutels, bijvoorbeeld op je werk, dan weet je meteen waar welke sleutel zich bevindt. Mist er iets, dan heb je dit gelijk door. Je kunt dan direct actie ondernemen. Het is een enorm voordeel om al je belangrijke gegevens bij elkaar te hebben. Hoe vaak komt het niet voor dat je iets nodig hebt maar dat je dit niet meer kunt vinden. Vaak heb je wel plankjes of bakken waar je belangrijke papieren instopt, maar op de een of andere manier raak je dit uiteindelijk toch weer kwijt. Met een kluis heb je al je spullen altijd bij elkaar. Je kunt niks kwijtraken, omdat je simpelweg nooit iets uit de kluis haalt. Tot slot kun je met een kluis in je huis onbezorgd op vakantie. Wanneer je een langere periode van huis bent en je hebt belangrijke documenten onbewaakt opgeslagen dan voelt dit vaak toch niet lekker. Kluizen geven je een gevoel van zekerheid, zolang het slot niet gekraakt wordt zijn al je belangrijke spullen sowieso veilig. De beste kluizen haal je bij Kluizen en Sloten. Dit bedrijf biedt tientallen modellen aan tegen zeer scherpe prijzen. Op hun website www.kluizenensloten.nl krijg je direct een indruk van alle verschillende mogelijkheden. Je ziet dat op deze site de prijzen erg uiteen lopen. Een goedkope kluis kost misschien een paar honderd euro, terwijl een kwalitatief goed merk al snel duizenden euro’s kan kosten. De aanschaf van een kluis is dus een hele investering. Bekijk goed wat voor model je nodig hebt en koop vooral niets dat boven je budget ligt. Wanneer je voor jezelf een bepaalde prijs in gedachten hebt probeer hier dan aan vast te houden. Op deze manier voorkom je dat je uiteindelijk toch ontevreden bent over je product, omdat je te veel betaald hebt.

Toepassingen van kluizen

Kluizen hebben een heleboel verschillende toepassingen. Laten we eens drie scenario’s bekijken. Per scenario zal worden aangegeven welke kluis het meest geschikt is. Stel je voor, je bent de eigenaar van een supermarkt. Alle contanten die je elke dag binnen krijgt moeten ergens worden opgeslagen. Wanneer je te veel geld in de kassa laat liggen loop je natuurlijk een grote kans dat dit buitgemaakt wordt door criminelen, het is dus belangrijk dit zorgvuldig op te slaan. Je hebt in dit geval twee opties. Je kunt kiezen voor een zogeheten locker. Dit is een kluis die achter de kassa wordt geplaatste en waar de bankbiljetten direct in verdwijnen. Deze kluizen zijn vooral voor kleinere winkels heel erg in de mode. Wanneer je echter met heel veel contant geld te maken krijgt moet je steeds onthouden dat je het geld in de kluis laat glijden, je kunt je geen fouten veroorloven. Voor grote supermarkten is dit daarom niet ideaal. Voor grotere vestigingen worden afroomkluizen aanbevolen. Een afroomkluis heeft een aantal extra opties die goed van pas kunnen komen. Zo kun je met een speciale code de politie alarmeren, is het mogelijk om de contanten in een speciale casette te vervoeren en kan een vertraging ingebouwd worden. Door een vertraging is het niet mogelijk om de kluis direct te openen, maar moet men een half uur of een uur wachten. Voor overvallers is dit natuurlijk helemaal niet praktisch, zij willen immers snel bij het geld. Met deze kluizen bescherm je dus zowel de winst van de winkel en het persoon. In het tweede scenario zit je opgescheept met een aantal belangrijke documenten. Je wilt deze eigenlijk niet opsplitsen maar kunt ze nergens kwijt. De documenten moeten brandwerend worden opgeslagen. In dit geval is in de meeste gevallen een datasafe op zijn plaats. In deze kluizen kunnen belangrijke documenten veilig worden opgeslagen. Het gaat in de meeste gevallen echter niet om waardevolle bezittingen maar puur om papierwerk, de kluis hoeft dus niet braakwerend te zijn. Tot slot het derde scenario: je hebt net een nieuwe laptop gekocht als cadeautje voor je dochter. Ze is echter pas over enkele maanden jarig, dus tot die tijd moet het apparaat ergens kwijt. In dit geval is een PC kluis ideaal. In deze kluizen kun je zo een laptop stoppen en deze meerdere maanden veilig opslaan. Er zijn verschillende types voor servers, desktops en laptops. In dit geval is de laptop variant natuurlijk het meest bruikbaar. Natuurlijk kan ook andere kostbare apparatuur in deze kluis geplaatst worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan camera’s of smartphones.

Snel aanschaffen

De beste kluizen vind je op kluizenensloten.nl. Op deze website bestel je snel en eenvoudig tientallen verschillende modellen tegen zeer scherpe prijzen. Wacht niet langer, maak vandaag nog je beveiliging op orde! Surf snel naar bovenstaande websites en bestel direct!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn