Hoe kun je Lyme behandelen?

5 december 2016

Posted in Mens en gezondheid

Iedereen in Nederland is wel bekend met de Lymeziekte en hoe je hieraan komt. Toch weten maar weinig mensen dat er verschillende vormen van deze ziekte zijn en dat de een moeilijker behandelbaar is dan de ander. De Borrelia bacterie veroorzaakt deze ziekte. Wanneer de bacterie zich in een cyste-vorm manifesteert dan betekent dit dat het zeer lastig kan zijn om de ziekte te behandelen. Dit komt doordat de bacterie niet goed zichtbaar is voor het immuunsysteem en dus zeer moeilijk te behandelen is met antibiotica. Dit betekent dat het zeer lang in je lichaam kan blijven en dat is voor het menselijk lichaam zeer schadelijk. Dit wordt ook wel chronische of gedissemineerde Lymeziekte genoemd. Antibiotica werkt dus niet op deze vorm van de ziekte, gelukkig kun je deze vorm van Lyme behandelen op een andere manier, zonder gebruik te maken van een antibioticakuur.

  • versterken van het immuunsysteem
  • het innemen van supplementen
  • biofotonentherapie

De eerste stap van Lyme behandelen op een alternatieve manier is het versterken van het immuunsysteem. Hierbij worden onder andere allergieën aangepakt die het immuunsysteem kunnen verzwakken en ook wordt er nauw gekeken naar je dieet. Dit vindt plaats volgens het Perla-Treatments behandelprotocol. Er wordt gebruik gemaakt van voedingsadviezen en accupunctuur.

Stap twee en drie van Lyme behandelen

Na de eerste stap van Lyme behandelen ga je door met het innemen van supplementen met een antibiotische en immuunversterkende werking. Door het innnemen van voedingsupplementen versterk je het lichaam en het immuunsysteem en daardoor zal het beter in staat zijn om de Borrelia bacterie af te weren. Je komt op die manier steeds dichterbij de mogelijkheid om op de juiste manier Lyme te behandelen en er dus zo snel mogelijk vanaf te komen. Wanneer stap twee voltooid is, ga je door met de biofotonentherapie. Dit is een innovatieve methode uit Duitsland die het immuunsysteem reguleert en activeert. Het bevordert de celregeneratie wat er uiteindelijk in resulteert dat de Borrelia bacterie wordt bestreden en dus verdwijnt. Hoe lang het Lyme behandelen duurt, dat verschilt per patiënt. Het traject waar je in gaat wanneer je deze chronische vorm van Lyme hebt kan 15 tot 50 behandelingen in beslag nemen. De duur is onder andere afhankelijk van je huidige immuunsysteem en hoeveel deze dus versterkt moet worden. Bij de meeste patiënten is het Lyme behandelen al na enkele behandelingen te constateren en je bent dan dus goed op weg.

De beste manier van chronische Lyme behandelen

Door de verschillende soorten waarin Lyme zich kan manifesteren is het soms lastig om te bepalen wat er precies nodig is om het Lyme behandelen zo snel mogelijk te laten verlopen. Vaak komen de artsen er pas na de antibioticakuur achter dat je de chronische versie hebt. Voorheen betekende dit dat er geen Lyme behandelen mogelijk was, gelukkig is dat nu dus wel anders. Door deze effectieve alternatieve methode is Lyme behandelen zeer goed mogelijk en ben je er dus binnen afzienbare tijd alsnog vanaf. Het hebben van de ziekte van Lyme is zeer vervelend, maar in deze tijd is er altijd iets aan te doen. Wanneer jij vermoedt dat je door een teek gebeten bent, dan is het noodzakelijk om zo snel mogelijk naar de dokter te gaan. Verwijder de teek altijd op de juiste manier uit je lichaam. Let er daarbij op dat de pootjes van het beest niet achterblijven in je lichaam, dit kan het risico op het krijgen van de ziekte van Lyme verhogen. Lyme behandelen is gelukkig niet lastig, maar voorkomen is beter dan genezen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn