Horeca koeling aanschaffen

13 maart 2016

Posted in Nieuws

Als ondernemer in de horeca moet ik aan ontzettend veel zaken denken. Toen ik mijn bedrijf begon moest ik uiteraard een geschikte locatie vinden en de juiste vergunningen regelen bij de gemeente. Daarnaast moest ik zorgdragen voor de juiste certificaten en de hygiëne in het bedrijf. Dat laatste is niet altijd eenvoudig. Vooral bij warm weer zijn voedingsmiddelen snel bederfelijk. Daarbij komt nog kijken dat in de horeca producten veel sneller worden weggegooid dan bij mensen thuis. Vaak zijn bepaalde producten nog wel te eten maar is het niet toegestaan ze nog te serveren bij bepaalde temperaturen of een verstreken houdbaarheidsdatum. Om het weggooien van eten en voedingsmiddelen enigszins te beperken is het noodzakelijk over een horeca koeling te beschikken. Een horeca koeling is bijvoorbeeld een verrijdbare koeling die alle versproducten op een bepaalde temperatuur kan bewaren. Hierdoor gaat het eten een stuk langer mee. Het aanschaffen van een horeca koeling deed ik online, via http://www.horecaworld.biz/gram_roll_in_koeling. Hier kon ik tegen scherpe prijzen diverse soorten koelingen kopen. Ik ben inmiddels al vele jaren tevreden met mijn horeca koeling en zou iedereen die ook een horeca koeling wil of moet aanschaffen aanraden deze hier te bestellen. Ik bewaar zeer diverse producten in mijn koeling. Het is raadzaam om op te letten welke producten er samen bewaard worden. Kruisbesmetting moet bijvoorbeeld worden vermeden. Als alle voorzorgsmaatregel op de juiste manier in acht worden genomen is het zeer goed mogelijk om alle volgende productsoorten veilig te bewaren:

 • Groenten
 • Fruit
 • Vlees
 • Vis
 • IJs
 • Gebak
 • Deegwaren
 • Complete maaltijden
 • Voorgekookte maaltijden

Elke horeca koeling wordt geleverd met instructies over het gebruik en inruimen van de koeling. Als deze worden opgevolgd is het mogelijk op lange duur plezier te hebben van een dergelijke koeling. Lees over slim gebruik van een koeling hieronder meer.

Horeca koeling afstemmen

Het is bij het kopen van een horeca koeling slim om op een aantal zaken te letten. Ten eerste moet de koeling voldoen aan alle standaarden en eisen die worden gesteld aan een horeca koeling in Nederland. Dat is het geval bij de koelingen die worden aangeboden via deze webwinkel. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de inhoud van de koeling, zodat je altijd zeker weet dat al je producten in de horeca koeling passen. Het is soms ook aan te raden meerdere koelingen te bestellen. Omdat het in de horeca nooit zeker is hoe druk het wordt en hoeveel producten je nodig hebt kan het handig zijn meer koelruimte te hebben dan je nodig denkt te hebben. Zo zit je nooit met producten opgescheept die niet meer in de koeling passen en als gevolg daarvan over datum raken. De afmeting van de horeca koeling zelf is ook van groot belang. De koeling moet immers wel in de ruimte passen. Het afstemmen van de koeling op de ruimte waar deze wordt gebruikt is ook handig. Zo plaatst bijna elke ondernemer zijn koeling ín of dichtbij de keuken waar het eten wordt bereid. Hierdoor wordt de tijd die tussen het bereiden en het wegnemen van producten uit de koeling zit verkort. Dit minimaliseert de kans op bederf. Daarbij instrueer ik mijn werknemers ook altijd op het gebied van het gebruik van de koeling. Het heeft immers weinig zin om een goede koeling aan te schaffen als mijn personeel er niet vakkundig mee omspringt. Gelukkig is iedereen gebrand op het snel sluiten van de koeling en het terugplaatsen van voedingsmiddelen na gebruik. Dit zijn uiteraard zaken die elke ondernemer in de horeca onder de knie moet hebben. Het gebruik van een goede horeca koeling kan dan een geweldige ondersteuning zijn.

Verspilling tegengaan

Een horeca koeling kan veel betekenen in het tegengaan van verspilling. Bij juist gebruik wordt de hoeveelheid weggegooid voedsel gereduceerd tot een minimum. Dit is beter voor het milieu en levert ook minder afvalkosten en kosten in het algemeen op. Daarnaast is het op een andere manier mogelijk om verspilling tegen te gaan. Door te kiezen voor een A-merk horeca koeling met een A-keurmerk op het gebied van energieverbruik voorkomt u dat uw koeling teveel stroom verbruikt. Daarnaast kunt u ook slim omgaan met de koeling door deze niet onnodig open te laten staan en deze vooral niet te plaatsen naast warme apparaten. Een koeling kan uiteraard geplaatst worden in een keuken maar deze moet dan wel strategisch neergezet worden zodat de hitte van pannen en een fornuis niet direct op de koeling afstraalt. Hierdoor gaat het koelende vermogen van de koeling achteruit en moet er meer stroom verbruikt worden om de koeling op de juiste temperatuur te houden. Dit kan voorkomen worden door een keuken op een slimme manier in te richten. Is de keuken in uw zaak te klein om dit te realiseren? Dan is het verstandig de koeling in een aparte ruimte te gebruiken. Hiervoor worden ook wel aparte ruimtes ingericht met alleen koelinstallaties. De ruimte kan dan zelf ook koel gehouden worden zodat de koeling een minimum aan energie verbruikt. Hierdoor profiteert u van een koeling die:

 • Een constante lage temperatuur aanhoudt
 • Altijd werkt
 • Weinig stroom verbruikt
 • Weinig geld kost
 • Lang meegaat

Als u een horeca koeling aanschaft wilt u immers dat deze ook lang meegaat. Houdt daarom al deze tips in acht. Dan kunt u nog vele jaren vooruit met de investering in een horeca koeling.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn