Keerwanden: wat zijn het en door wie worden ze gebruikt?

25 maart 2016

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Keerwand is een term waarbij je direct aan het verkeerde denkt. De meeste mensen, waaronder de auteur van de deze tekst, denken bij keerwanden aan de geheime deuren in films en tekenfilms. Denk aan een film als Indiana Jones, waarbij Indiana, of Harrison Ford, verdwaald in één of andere tempel en uit vermoeidheid en ergernis tegen een wand aanleunt. Vervolgens draait de wand en voordat de titelheld het weet bevindt hij zich in een geheime ruimte. Allemaal dankzij deze geheime keerwand. Het is niet gek dat onze geest deze richting op gaat, want de hersenen verkiezen het spannende en het mythische vaak boven het nuchtere en het realistische. Dus in het geval van keerwanden denken we automatisch aan dit soort mythische keerwanden. Maar wat zijn keerwanden nu echt? En wat kun je ermee? Keerwanden keren als het ware dat wat er tegen aandrukt. Keerwanden kun je dus prima vergelijken met een dam die het water keert. Als je vier keerwanden samen neemt dan kun je er dus een prima opslagruimte van maken. Het is dus ook niet verwonderlijk dat agrariërs vaak gebruik maken van keerwanden. Ideaal natuurlijk voor de opslag van:

  • Mest
  • Mais
  • Kuilgras
  • Hooi
  • Granen

Keerwanden zijn dus bij uitstek geschikt voor de opslag van goederen. Maar dat is nog niet alles. Een keerwand kan meer keren dan alleen goederen. Een keerwand kan ook gebruikt worden voor grondkering. Ideaal voor het plaatsen van een keerwand op de grond, zodat zware machines niet wegzakken. Dit is allemaal in de context van het agrarische bedrijf, maar ook projectontwikkelaars zijn erg blij met keerwanden. Een keerwand in de kleur antraciet zwart is ideaal voor woningen, woonwijken en openbare ruimtes en geven de genoemde ruimtes een mooi modern uiterlijk. Op deze manier kunnen projectontwikkelaar vrij eenvoudig een erg moderne infrastructuur creëren. Dit soort keerwanden die worden gebruikt in woonwijken en dergelijke zijn zeer functioneel en daarnaast ook nog eens zeer esthetisch verantwoord. Een keerwand is ideaal om zowel de grote als de kleine hoogteverschillen te overbruggen. Daarom kun je een keerwand prima gebruiken als oplossing bij bijvoorbeeld parkeergarages, hellingbanen, geluidsschermen naast de autowegen, liftschachten en perronelementen in de spoorwegstations. Dit zijn kort een paar van de vele praktische toepassingen van keerwanden. Mocht je dus geïnteresseerd zijn in deze keerwanden dan is het een goed idee om hieronder even verder te lezen, want hieronder vind je namelijk dé website waar je de beste en meest voordelige keerwanden kunt bestellen.

De keerwanden van simbeton.nl

Als je een keerwand nodig hebt, of als je er meerdere nodig hebt, dan ben je bij simbeton.nl aan het juiste adres. Dit bedrijf timmert al vele jaren aan de weg en mag zich dan ook met recht een ervaren en professioneel bedrijf noemen. Op het gebied van keerwanden is er veel mogelijk bij simbeton.nl. Zo kun je allereerst een L-keerwand bestellen. Een L-keerwand is de ideale basis voor de bovengenoemde grondkeringen. De rugzijden van dit soort wanden zijn altijd op industriële wijze gebezemd. Tevens heb je de mogelijkheid om dit soort wanden af te laten werken met een uitgewassen grindstructuur. Als je gebruik maakt van dit soort materiaal, dan krijg je erg mooie effecten in bruine natureltinten. Tevens kun je kiezen voor antraciet natureltinten. Dit soort keerwanden hebben een hoogte van minimaal 50 cm. Je kunt deze hoogte uitbreiden tot en met 700 cm. Naast de L-keerwand kun je ook kiezen voor de LG-keerwand. Deze wanden worden altijd glad afgewerkt. Om die reden vormt deze keerwand de ideale basis voor de juiste afwerking in combinatie met bijvoorbeeld natuursteen. Daarnaast kan deze keerwand prima uitgebreid worden met een extra coating. Deze wordt dan aan de zichtzijde geplaatst. De hoogte van deze keerwand loopt uiteen van 50 cm tot en met 400 cm. De dikte varieert tussen de 10 en 12 cm. Naast de bovenstaande soorten kun je ook nog eens kiezen voor een LZ-keerwand. Deze keerwand is ideaal wanneer de belasting op de keerwand iets zwaarder begint te worden. Door de zogenaamde LZ elementen ontstaat er extra stabiliteit om al dat gewicht goed te ondervangen.  Daarnaast kan de hiel van deze keerwand dienen als een soort extra fundering voor metselwerk of als een verdere afwerking voor andere materialen.

De L-silex keerwand en de T-keerwand

Om goed te illustreren hoe uitgebreid de expertise is van Sim Beton, volgen hier nog twee andere soorten van keerwanden. De eerste keerwand is de L-silex keerwand. Deze keerwand is ideaal voor de wat luxere of meer exclusieve muur. Dit is omdat de rugzijden van deze keerwand op een sierlijke wijze zijn afgewerkt met dezelfde uitgewassen grindstructuur die hierboven al even werd genoemd. Daardoor kun je met dit materiaal een schitterend effect creëren. Wederom is dit te realiseren in zowel bruine als antraciet gekleurde natureltinten. Deze keerwand heeft ook een hoogte van tussen de 50 en 700 cm en aan de binnenkant is deze keerwand voorzien van een transportanker. Tevens kan dit anker dienen als een montageanker. Tot slot is er dan nog de T-keerwand. Deze keerwand wordt gebruikt wanneer er aan beide zijden van de wand sprake is van opslag. Hierdoor kun je deze wanden prima gebruiken om verschillende opslagvlakken mee te maken. Deze wanden hebben een lengte van tussen de 2 en 4 meter. Al met al is Sim Beton dus een prima bedrijf om jouw bedrijf te voorzien van de juiste keerwand.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn