Lapland reizen

21 november 2018

Posted in Urlaub und Erholung

Wil jij graag het noorderlicht eens met je eigen ogen aanschouwen? Dan moet je zeker eens een keer naar Lapland reizen! De aurora borealis is op meerdere plekken in de wereld te zien, dat is zeker waar. Zelfs in ons eigen land wil het wel eens gebeuren dat je het zomaar kunt zien. Maar nergens kun je het eigenlijk zo mooi aanschouwen als in het noorden van Europa! De reden daarvoor is tweeledig. In de eerste plaats is het natuurlijk zo dat dit licht hier gewoon veel vaker te zien is, het komt vaker en heftiger voor. In de tweede plaats is naar Lapland reizen een goed idee omdat het daar dunbevolkt is en je dus geen last hebt van lichtvervuiling. Ook als bij ons dit natuurfenomeen aanwezig is, is het nog lastig te aanschouwen vanwege al het licht van steden en industrie. In het noordelijkste deel van Europa heb je hier geen last van, daar is het nog echt donker! Daardoor kun je het noorderlicht gewoon veel beter zien. Daarom is naar Lapland reizen ook zo’n goed idee als je dit natuurfenomeen eens wilt zien!

Naar Lapland reizen kan het hele jaar!

Wanneer kun je nu het beste naar Lapland reizen? Dat ligt er maar net aan wat je er wilt gaan doen, het is er eigenlijk in ieder jaargetijde fantastisch! Wil je de Aurora Borealis zien, dan zijn de wintermaanden over het algemeen de beste keus, maar ook in de nazomer heb je een prima kans om dit fenomeen te zien. Ga je niet specifiek voor dit natuurverschijnsel op reis, dan is naar Lapland reizen echt in elk deel van het jaar een aanrader. In de zomer kun je er heerlijk wandelen en er varen op de vele meren. In de herfst kun je genieten van het spektakel van de bossen die prachtig verkleuren, wat mooie vergezichten oplevert. En in de winter kun je er op wintersport gaan! Voor veel mensen is dit deel van Europa onbekend als wintersportbestemming, zij gaan hiervoor altijd naar Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk. Maar terwijl de kans op sneeuw in die landen steeds kleiner en onzekerder wordt, kun je er in Noord-Europa echt zeker van zijn dat er een goed sneeuwdek ligt. Dit biedt je de mogelijkheid tot het doen van vele winterse activiteiten, zoals:

  • skiën
  • snowboarden
  • langlaufen
  • sneeuwschoenwandelen
  • het maken van husky tochten
  • maken van sneeuwscooter tochten

Je ziet, naar Lapland reizen is dus ook in de winter echt een goed idee, je zult er zeker een mooie wintersport beleven!

De mooiste plekken

Wil jij naar Lapland reizen en wil je er zeker van zijn dat je op de mooiste plekken terecht komt? Of wil je dat de kans zo groot mogelijk is dat je het noorderlicht zult zien? Bij Xplore the North zijn ze gespecialiseerd in dit deel van Europa en zij weten daardoor als geen ander op welke momenten in het jaar jij het beste kunt reizen, wat de invloed van de maanstand is op de zichtbaarheid van het noorderlicht en wat de mooiste plekken zijn om te bezoeken! Zij gaan ook zelf ieder jaar naar Lapland reizen om hun reisaanbod nog beter te kunnen maken! Zij helpen jou dan ook graag met het samenstellen van de voor jou perfecte reis! Niet alleen de locaties worden zorgvuldig door hen uitgekozen, ook kiezen zij altijd de mooiste accommodaties en zorgen zij voor interessante dagprogramma’s. Voor jong en oud bieden zij fijne vakanties aan. Op xplorethenorth.be kun je meer lezen over de mogelijkheden die zij bieden. Zeker is in ieder geval dat naar en door Lapland reizen het best geregeld kan worden via Xplore the North!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn