Ontslag aanvechten

9 maart 2016

Posted in Juristen en Advocaten

Bent u onlangs uw baan kwijtgeraakt? Komt dit niet omdat uw contract afliep en er geen reden was het te verlengen? Of omdat u er zelf helemaal klaar mee was en daarom ontslag had genomen? Misschien bent u wel overgestapt naar een andere baan met betere perspectieven! Is dit niet het geval? Dan bent u waarschijnlijk ontslagen. Dat zal een grote teleurstelling voor u zijn, zeker als u er vele jaren met plezier hebt gewerkt. Komt het door een laag budget van het bedrijf waardoor het niet langer mogelijk was u in dienst te houden? Of hebt u een geschil gehad? Is er een vage of vreemde aanleiding voor uw ontslag? Aanvechten is dan wat u moet doen! Dit raden we met heel ons hart aan. Wat we vaak zien gebeuren is dat mensen moedeloos worden. Ze worden depressief door het ontslag en weten niet wat ze er tegen in kunnen brengen. Dan begint de lange weg op zoek naar een nieuwe baan. Het traject van de uitkering en de WW. Geen leuke vooruitzichten dus. Maar u kunt uw ontslag aanvechten als u denkt dat u onjuist bent behandeld. Gaat het al een tijdje wat minder goed op het werk, dan kan het ontslag aanvechten niet vroeg genoeg beginnen. Zelfs al voelt u een ontslag in de lucht hangen, dan kan het geen kwaad om u alvast te oriënteren op de mogelijkheden. En dan hebben we het niet alleen over het zoeken naar een nieuwe baan maar ook over het ontslag aanvechten. Is het ontslag aanvechten iets dat u nu al veel stress oplevert? Alleen de gedachte kan u al veel zorgen opleveren. Besteedt u het ontslag aanvechten uit en ga met ons in zee! Wij zijn juristen en hebben een kantoor in Rotterdam. Is dit te ver voor een eenmalige reis? Dan kunt u ook op allerlei andere manieren contact met ons opnemen. Bel of e-mail ons of vul het online contactformulier in. Maar voordat het zover is raden we het u aan om alles over het ontslag aanvechten na te lezen op onze website: verweij-juristen.nl.

Wij helpen u uw ontslag aanvechten

Een ontslag aanvechten voor een particulier die benadeeld is door zijn voormalige werkgever is iets dat we dagelijks doen. We mogen wel stellen dat we hier behoorlijk veel ervaring mee hebben. Uw ontslag aanvechten willen we graag voor u doen. Het wegvallen van een vast inkomen voor een veel lager onzeker inkomen is al een probleem op zichzelf. Als u dan ook nog eens een vervelende sollicitatieplicht krijgt en u door de instanties van hot naar her gestuurd wordt dan kan dat niet alleen een aanslag op uw portemonnee zijn, maar ook op uw algehele situatie. Mensen die langdurig thuiszitten zijn erg gevoelig voor depressies. Hebt u dan ook het idee dat er bij uw oude baan nog wel wat te behalen valt, schakel dan onze hulp in. Wij weten precies welke formulieren u nodig hebt om uw ontslag aan te vechten. Een ontslag aanvechten met professionele hulp voelt vast en zeker als een steuntje in de rug. Het is immers prettig om te horen dat u door ons alvast in het gelijk wordt gesteld. Dan kan er nog maar weinig verkeerd gaan tijdens het ontslag aanvechten. Redenen voor het ontslag aanvechten zijn:

  • U hebt het idee dat uw werkgever iets tegen u heeft. Hier is geen enkele rationele reden voor, misschien proberen ze u wel weg te pesten. Een duidelijke reden om uw ontslag aan te vechten.
  • Omdat er vele ontslagen vallen en ook u bent hier het slachtoffer van geworden. Vecht dit aan, er valt meestal en mooie premie uit te halen. Of ze moeten er voor zorgen dat u geholpen wordt met het zoeken naar een andere goede baan die vergelijkbaar is met uw oude baantje.
  • Is de ontslagvergoeding niet goed geregeld en krijgt u veel te weinig geld? Krijgt u te weinig maanden uitbetaald na uw ontslag of heeft er geen wederzijdse beëindiging van uw contract plaatsgevonden? Schroom dan niet langer maar neem snel contact met ons op!

Ook voor ander juridisch advies bent u bij ons aan het juiste adres

Uw ontslag aanvechten is voor ons een eenvoudig klusje. We zien meteen hoe de vork in de steel zit en kunnen vervolgens een plan van aanpak opstellen. Uw ontslag aanvechten is dan het eerste dat we gaan doen. Zo beschikt u weldra over een eerlijke uitkering, krijgt u hopelijk een verklaring van uw werkgever en kunt u met een gerust hart op zoek naar een nieuwe baan. Zonder in allerlei financiële problemen terecht te komen. Het is immers niet uw schuld dat u uw baan bent kwijtgeraakt. Dan mag daar ook wel wat tegenover staan vinden wij. Gelukkig zijn er vele sociale en juridische vangnetten in Nederland maar u moet wel weten hoe u ze kunt gebruiken. Uw ontslag aanvechten doet u liever niet alleen. Het voelt dan misschien als David tegen Goliath. Dankzij onze hulp zult u zich niet meer zo klein voelen. Voordat we uw ontslag aanvechten kunnen we het ons voorstellen dat u misschien eerst advies wilt hebben. Gratis juridisch advies is wat u schenken. Niet alleen over ontslagen maar ook over problemen bij betalingen als u in de ziektewet terecht bent gekomen. Als werkgever bent u ook bij ons aan het juiste adres want ook bedrijven kunnen we van advies voorzien. Een medewerker kan immers ook behoorlijk vervelend en onredelijk doen en dan staat uw bedrijf misschien eerder in het recht om diegene te ontslaan. Wij zoeken het tot op de bodem uit!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn