Onverwachts ontslag op staande voet

21 januari 2019

Posted in Fahrräder und Zubehör

Onverwachts ontslag op staande voetIk heb twaalf jaar lang met plezier en voldoening bij hetzelfde bedrijf mogen werken. Ik ben begonnen als jonge hond, en voelde in de laatste jaren een deskundige. Ik was niet per se heel veel in functie of salaris gestegen, maar hier en daar werd ik ingezet om de jongere werknemers te helpen. Ook dat gaf mij veel voldoening. Om met plezier naar je werk te gaan moet je goed contact hebben met je collega’s en leidinggevende. Met mijn collega’s heb ik vrijwel nooit een probleem gehad, en met mijn eerste baas had ik ook goed contact. We zijn nu goede vrienden. Hij ging twee jaar geleden met pensioen. Toen de nieuwe baas kwam ging het mis. Weinig mensen mochten de nieuwe baas. Ik wil niet zeggen dat een jonge leidinggevende niet goed kon zijn, maar hij had het gevoel extra streng te moeten zijn om zichzelf te bewijzen. Hij had blijkbaar meer een probleem met zijn leeftijd dan wij. Hier en daar schoot hij onnodig uit zijn slof. Wanneer je te lang pauze hield, of wanneer je te lang aan het roken was wist de nieuwe baas je altijd te vinden. Je moest dan gelijk op gesprek komen, en kreeg een waarschuwing. Ik denk dat je je kunt voorstellen dat als een baas om zo’n klein iets uit zijn slof kan schieten, hij bij een groter probleem over de rooie gaat. Dat gebeurde dan ook bij mij. Vanaf het begin leek het al of hij de pik op mij had. Ik was niet de enige die dat gevoel had, anderen dachten hetzelfde. Ik maakte een relatief gezien grote fout, een fout waarbij ik bij de oude baas op gesprek had moeten komen. In dit geval kreeg ik ontslag op staande voet. Iets wat ik nooit had verwacht, ondanks dat ik mijn nieuwe baas redelijk goed in dacht te kunnen schatten.

Wat te doen bij ontslag op staande voet

Toen ik ontslag op staande voet kreeg wist ik niet zo goed hoe ik moest reageren. Ik ben de kamer uitgelopen, en naar huis gegaan. Een aantal collega’s heb ik later geïnformeerd. Een van mijn collega’s weet gelukkig veel van juridische zaken, en hij adviseerde me om mijn ontslag aan te vechten. Ik wist bijvoorbeeld niet dat je geen recht had op WW als je ontslag op staande voet niet aanvecht. Je baas kan zelfs een schadevergoeding eisen bij ontslag op staande voet, het zou me niks verbazen als de nieuwe leidinggevende dat van plan was geweest. Ik had alleen een klein probleem, ik had op dat moment niet genoeg geld om juridische hulp in te schakelen om mijn ontslag aan te vechten. Mijn collega kon me hier niet bij helpen. Ik besloot daarom op internet te kijken, of ik daar hulp kon vinden. Dit is wat ik tegenkwam: https://www.sociaalverhaal.com/ontslag-op-staande-voet/. Wat Sociaal Verhaal te bieden heeft:

  • Juridische hulp bij ontslag op staande voet wanneer je dat zelf niet betalen kunt.
  • Ondanks dat de hulp gratis is, word je wel geholpen door professionals.
  • Sociaal Verhaal kan je ook bij andere problemen helpen.

Ontslag aanvechten

Toen ik las wat Sociaal Verhaal mij kon bieden besloot ik gelijk contact op te nemen. Er was veel begrip voor mijn situatie, ontslag op staande voet zonder dat iemand zich kan verdedigen komt vaker voor dan verwacht. Ik weet niet hoe ik de werknemers die mij geholpen hebben genoeg kan bedanken. Ik verwijs hierbij iedereen die juridisch in de knoop komt, maar zelf geen juridische hulp kan betalen door naar https://www.sociaalverhaal.com.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn