Ooglaseren iets voor jou? Ontdek het nu!

25 maart 2019

Posted in Nachrichten

Ooglaseren iets voor jou? Ontdek het nu!Wil jij ook ooglaseren overwegen? Weet jij nog niet hoe dit in zijn werking gaat en wat ooglaseren eigenlijk inhoudt? Je kunt je ogen in ieder geval laten laseren via laatjeogenlaseren. Wil je eerst meer weten over het laseren van je ogen? Lees dan dit artikel. Misschien heb je wel angst om je ogen te laten laseren of is het onbekend terrein voor jou. Je bent niet de enige. Vandaar dat dit artikel ook is geschreven, voor de mensen zoals jou. Schaam je dus niet om meer informatie op te doen voordat je een dergelijke behandeling overweegt. Het is namelijk niet niks maar zeker niet iets om bang voor te zijn. Er is namelijk ook nog een nabehandeling die je moet doen, dus je bent er niet zomaar vanaf. Er moet een zonnebril worden gedragen om de ogen te laten rusten. Een dag na de behandeling wordt de genezing gecontroleerd en dan duurt het vaak maar enkele dagen totdat je weer de draad kunt oppakken en met je dagelijkse bezigheden verder kunt gaan. Maar voordat we beginnen, wat zijn eigenlijk de risico’s van het ogen laseren? Dat zijn onder andere de volgende:

  • Infecties
  • Gevoel van droge ogen (permanent)
  • Niet goed terugroepen van de flap
  • Minder contrasten zien na de ingreep

En bijvoorbeeld bij te grote oogafwijkingen bestaat de kans dat overgebleven hoornvlies niet meer sterk genoeg is en te sterk naar buiten buigt. Die kans is natuurlijk wel klein maar bestaat wel. In dit artikel lees je eerst meer over ooglaseren en vervolgens ook een klein stukje geschiedenis, omdat dit toch ook van belang is. Lees snel verder!

Meer over ooglaseren weten?

Natuurlijk is het belangrijk om eerst iets meer over ooglaseren te weten te komen. Je gaat toch niet zomaar aan je ogen laten voelen en mensen aan je ogen laten zien als je niet weet wat het inhoudt? Lees daarom meer over wat ooglaseren eigenlijk inhoudt. Het laseren van de ogen wordt ook wel refractiechirurgie genoemd. Het is een medische behandeling om het zich te verbeteren en wordt steeds populairder. Er hoeft namelijk geen lens meer in het oog en ook geen bril meer te worden gedragen om het zich te verbeteren, door het hoornvlies steeds wat dunner te maken met behulp van een laser is het mogelijk om hetzelfde te kunnen zien als een normaal persoon. Klinkt eng, is het niet. 

De geschiedenis van het ooglaseren

Het laseren van de ogen is in opkomst gekomen sinds 1980 en vanaf toen is deze behandeling steeds beter geworden. Complicaties zijn voor het grootste deel verholpen, al kan dit nog steeds wel gebeuren, net zoals bij elke operatie het geval kan zijn. De kans op complicaties is maximaal 1%. Dat is best klein maar toch moet je hier rekening mee houden. Je kunt lang niet altijd alle risico’s uitsluiten. Waar wordt de operatie uitgevoerd? Deze word uitgevoerd in een gespecialiseerde oogkliniek of in een ziekenhuis. Het is dus zo dat het ooglaseren nog niet zo lang bestaat maar in korte tijd zijn de behandelingen toch een stuk geavanceerder geworden. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn