Verlovingsring voor dé vraag

30 mei 2016

Posted in Sieraden en Accessoires

juwelierdetijd - VerlovingsringBen jij tot over je oren verliefd? Heb jij al een tijd een relatie met iemand en kun jij je niet voorstellen ooit nog een dag zonder je partner door te brengen? Dan is het tijd om dé grote vraag te stellen: wil je met me trouwen? Je kunt hier een grote gebeurtenis van maken of het heel klein houden. Het enige wat je hier echt voor nodig hebt, is een verlovingsring. Sommige mensen vinden het fijn om van het aanzoek echt een heel belangrijk en speciaal moment te maken. Zij kiezen er bijvoorbeeld voor om uit eten te gaan in een chique restaurant en de verlovingsring door hen in het dessert te laten verstoppen. Of ze kiezen een romantische plek uit tijdens hun vakantie in een ver land en doen daar het huwelijksaanzoek. Een groots aanzoek is voor velen de manier om de vraag te stellen. Anderen houden het liever klein. Zij vragen hun geliefde in de geborgenheid van het eigen huis of kiezen voor een plek die een speciale betekenis voor hen heeft. Zij doen dit liever zonder publiek en willen het een moment voor hun tweeën houden. Maar ook dan is een verlovingsring natuurlijk noodzaak, het accepteren en om schuiven van de ring is immers de manier om het huwelijksaanzoek te bevestigen. Het maakt het moment officieel en het is daarna ook de manier om aan anderen te laten zien dat jullie je verloofd hebben. Een verlovingsring mag dan ook zeker niet ontbreken op het moment dat je jouw partner ten huwelijk wilt vragen. Of je van het huwelijksaanzoek nu een groots moment wilt maken of het juist liever klein en besloten houdt, een aanzoek zonder verlovingsring is toch niet helemaal compleet.

Een verlovingsring kiezen

Ben jij degene die het aanzoek gaat doen, dan kom je natuurlijk voor de vraag te staan wat voor verlovingsring je nu moet kopen. Het is uiteraard erg belangrijk dat deze bij jouw geliefde past, zodat de ring met veel plezier gedragen wordt. Maar hoe kies je nu de juiste verlovingsring uit, waar moet je bij je keuze op letten? Er zijn verschillende zaken die je in het oog moet houden, namelijk:

  • de stijl van het sieraad, kies je voor modern of juist klassiek
  • de maat
  • kies je voor een exemplaar met een edelsteen en zo ja, wat voor een soort en kleur steen kies je
  • als je voor een diamant kiest, is het ook belangrijk om te letten op de verschillende manieren waarop deze geslepen kan worden
  • kies je voor een diamant, let dan op het karaat en de kwaliteit

Er zijn dus verschillende zaken om op te letten bij de aankoop van een verlovingsring. Het belangrijkste is natuurlijk de maat, het zou immers nogal een teleurstelling zijn als je de ring om wilt schuiven en deze niet blijkt te passen. Hoe kom je er nu achter wat de juiste ringmaat is? Je kunt een ring waarvan je weet dat deze past meenemen naar de juwelier, maar dan loop je natuurlijk wel het risico dat je partner hier achter komt. Je kunt ook stiekem een keer als je partner niet thuis is een van de ringen opmeten. Daarnaast is het bij het kiezen van een verlovingsring natuurlijk belangrijk dat deze wat stijl betreft goed bij je partner past. Meestal heb je zelf wel een goed idee van wat in de smaak zal vallen. Zo niet, dan kan het handig zijn om een vriend of vriendin die hier een goed idee van heeft mee te nemen naar de juwelier. Zo kun je jouw keuze voor een verlovingsring overleggen met iemand anders.

Diamant of niet

Een belangrijke vraag is natuurlijk of je kiest voor een verlovingsring met of zonder diamant. Traditioneel gezien is met een diamant de goede keus, maar er zijn ook steeds meer mensen die dit niet nodig vinden, zij vinden de ring daarmee te duur worden. De keus is natuurlijk helemaal aan jou. Kies je echter wel voor een verlovingsring met een edelsteen, doe dit dan bij een juwelier die zijn vak goed verstaat. Deze kan je helpen bij het maken van een keus. Kies bijvoorbeeld voor Juwelier De Tijd, zij helpen je graag met het vinden van de juiste verlovingsring voor jouw partner. Zij laten je graag de verschillende mogelijkheden met betrekking tot een steen in de ring zien. Je zult ontdekken dat er veel verschil bestaat op dit vlak. Zelf heb je natuurlijk weinig verstand van of een exemplaar van een goede kwaliteit is of niet, maar zij kunnen dit meteen zien. Zelf heb je waarschijnlijk ook weinig idee van de verschillende manieren waarop een steen geslepen kan worden en wat voor effect dit op de glinstering heeft. Is een steen bijvoorbeeld briljant geslepen, dan heeft deze veel meer dispersie en fonkeling dan wanneer deze baguette geslepen is. Je kunt bij Juwelier De Tijd gerust vragen of ze je de verschillende slijpingen eens kunnen laten zien, zodat je een beter beeld kunt vormen van wat jij mooi vindt voor de verlovingsring voor jouw partner. Doordat zij een zeer ruim aanbod aan ringen hebben, kun je bij hen altijd een mooi exemplaar vinden dat past bij jouw partner en dat ook nog eens binnen jouw budget valt. Want ook daarmee moet je natuurlijk rekening houden. Als je een verlovingsring wilt gaan kopen, doe dat dan dus zeker bij Juwelier De Tijd.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn